Sterker met natuur

Gezonde, veerkrachtige natuur is onze partner in de uitdagingen waar we voor staan. Zorgen wij voor natuur, dan zorgt natuur voor ons. Toch heeft natuur in Nederland het moeilijker dan ooit. En de gevolgen daarvan raken ons allemaal.

Gelukkig kunnen we dit nu veranderen. Hoe? Door natuur de plek te geven die ze verdient en méér voor haar te willen. Meer diversiteit. Meer planten, bloemen, bomen en dieren. Maar daarvoor moeten we wel wat doen. Intensief herstel, onderhoud en beheer is nodig om onze natuur weer gezond en sterk te maken.

Nederlanders koesteren natuur

80% van de Nederlanders koestert natuur. Mensen verlangen naar meer natuur en maken zich zorgen over hoe het met de natuur gaat. Ondanks deze betrokkenheid, blijkt uit onderzoek dat natuur niet als urgent maatschappelijk probleem wordt beschouwd. Het belang van natuur blijft vaag en kennis over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van natuurmaatregelen ontbreekt. Om Nederlanders hier goed over te informeren en enthousiast te maken is de campagne ‘Sterker met natuur’ ontwikkeld.

Sterker met natuur

Sterker met natuur is een landelijke campagne van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, provincies, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, LandschappenNL en Rijkswaterstaat. Binnen het Programma Natuur werken we samen aan sterke en gezonde natuur in Nederland. Doe jij ook mee?

Wil jij als professional zorgen voor meer begrip, draagvlak en bewustzijn? Bekijk de toolkits voor professionals

Waarom is natuur belangrijk voor ons?

Natuur en mens zijn onderdeel van één systeem: leven op aarde. Natuur zuivert onze lucht, slaat CO2 op en beschermt ons tegen extreem weer. Ze houdt ons hoofd koel, onze koelkast gevuld en ons lichaam gezond. Zorgen wij voor natuur, dan zorgt natuur voor ons.

Partners

Sterker met natuur is een initiatief van ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijkswaterstaat, Interprovinciaal Overleg, BIJ12, LandschappenNL, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Collectief Natuurinclusief.